Sugardating er da helt normalt ikk' ?

 

Henvender sig til: 8 – 10 klassetrin og ungdomsuddannelser

Varighed:  1 lektion

Pris: Kontakt mig for pris

Oplæg på ungdomsuddannelser

Sugardating – det er da helt normalt, ikk’?

Sugardating er et nyt begreb, der vinder større og større indpas blandt helt unge – og særligt unge piger. Senest førte dokumentarserien ”Gina Jaqueline – en sugardaters fortælling”, som blev vist på DR i december 2017 til et stigende antal unge brugere på portalen sugardaters.dk, hvilket vidner om en samfundsmæssig og kommerciel glorificering af sugardating koblet af det faktum, at sugardating er en variant af det vi kender som simpel prostitution. Gina Jacqueline fortalte da også i et interview efter dokumentarserien var kørt over skærmen, at hun efterfølgende havde måtte erkende, at der var tale om simpel prostitution og at hun nu var helt færdig med at beskæftige sig med det felt. Men på det tidspunkt var programrækken allerede det mest sete tv-program i 2017.

 

Men hvad er sugardating egentlig? Hvorfor synes det ligetil at sælge et blowjob for en taske eller et par kunstige negle? Ved de unge nok om de langsigtede komplekse skadevirkninger af prostitution? Og ved de, hvad der er årsag til, at de ukritisk kan bruge deres seksualitet på den måde?

 

Oplægget varer halvanden time. Der er efterfølgende plads til en dialog med spørgsmål og input fra de unge. – Der er desuden mulighed for at arbejde videre i grupper med forskellige arbejds- og refleksionsspørgsmål, som kan bidrage til en større åbenhed og nysgerrighed blandt de unge, hvor de får mulighed for at reflektere i mindre grupper over det de hver især har hæftet sig ved undervejs i oplægget.