Gråzoneprostitution og SugarDating

 

Henvender sig til: Unge over 15 år

Varighed: 45 eller 90 minutter

Pris: Ring for pris

FOREDRAG OM GRÅZONEPROSTITUTION

Prostitution er en handel, hvor mindst to personer på markedsmæssige betingelser henholdsvis køber og sælger en prostitutionsydelse mod betaling. Begge parter ser det som en køber/sælger-situation.

Sugardating er et aldersmæssigt og asymmetrisk (oftest seksuelt) forhold, hvor en ældre person finder sammen med en yngre partner, og hvor det økonomiske aspekt er det bærende i forholdet. Oftest ser mindst den ene part det som en køber/sælger-situation.

Gråzoneprostitution er en udveksling baseret på enten konkret aftale eller på formodning og forventning om gaver, overnatning, indgang på diskoteker, optagelse i kliker mv. Ingen af parterne ser det som en køber/sælger-situation.

  • 25% af drenge og 19% af piger mellem 15-20 år synes, at det er i orden at tage imod en gave (f.eks. en iPhone, taske mv.) for et blowjob (1)
  • 4% af drenge og under 1% af piger mellem 15-20 år kunne godt forestille sig at give en gave for seksuelle ydelser (1)
  • 5% af drenge og piger mellem 15-20 år kunne godt forestille sig at til tilbyde seksuelle ydelser for en gave (1)
  • Der findes ingen tal på unge i gråzoneprostitution, fordi ”…der ofte er tvivl om, hvornår der er tale om en seksuelt eksperimenterende adfærd for en ny generation eller en adfærd, der på sigt vil påføre den unge væsentlige psykiske men.” (2)
  • Især udsatte unge piger indgår i gråzoneprostitution, og flere aktører, der arbejder med udsatte unge, peger på, at det er et stigende fænomen, at udsatte unge har et forhold til sex, hvor det at modtage naturalier eller penge for sex er relativt almindeligt (2)

Kilder:

  1. “RedenUng – unges holdning til prostitution og gråzoneprostitution”, RedenUng 2015
  2. ”Redegørelse om prostitution i Københavns Kommune”, Socialforvaltningen 2007