Om Tanja

Tanja RahmJeg er uddannet pædagog og terapeut med en Masterclass i psykolog og har været selvstændig terapeut siden 2006. Derudover har jeg løbende afholdt samtalegrupper for henholdsvis kvinder og mænd og kurser for par. I 2010 udgav jeg bogen “A-Z Kærlighed og Seksualitet” ved Forlaget Sohn. Siden 2011 har jeg været en aktiv debattør i forbindelse med prostitutionsdebatten og i 2014 stiftede jeg på eget initiativ Netværksgruppen for kvinder med erfaring fra og som er ude af prostitution, hvor jeg sidder som forkvinde i bestyrelsen og som talsperson for foreningen og dens medlemmer. Du kan læse mere om Netværksgruppen HER.

Privat er jeg mor til Amalie fra 2002. Jeg er opvokset på Frederiksberg, har en halvstorebror og tre halve søstre, hvoraf jeg er den ældste. Min biologiske far er alkoholiker, og har været det siden min mor mødte ham i tidernes morgen. Min mor mistede jeg til kræften i september 2015, efter et intenst sygdomsforløb på blot tre uger. I min opvækst var jeg vidne til vold, ligesom jeg også selv blev udsat for vold af min mors daværende partner. Da jeg var 11 år blev jeg udsat for mit første seksuelle overgreb, der skulle vise sig at være et ud af mange. Efter en dysfunktionel opvækst og en række af seksuelle overgreb, blev seksualiteten et våben i jagten på anerkendelse og opmærksomhed. Det banede vejen til tre år i prostitution og et kokainmisbrug det sidste år af denne periode. Efterfølgende ventede en lang terapeutisk rejse, en lang række af uddannelser og glæden ved at blive mor og opleve den største kærlighed af dem alle…

I dag er jeg aktiv i prostitutionsdebatten og har siden jeg stod frem i 2011 holdt oplæg ved følgende arrangementer:

– 8. Marts Initiativets demonstration 2014 – “Forbyd sexkøb nu” hvor jeg talte om prostitution og voldens kompleksitet.

– Åbningen af en udstilling i Glasgow om sexkøbere hvor jeg som indledning til åbningen holdt et oplæg om prostitution, prostitutionens følger og betydningen af at indføre Den Nordiske Model.

– Workshop på Nordisk Forum i Malmø hvor jeg talte om prostitution og objektificeringen af kvinder.

– Paneldebat arrangeret af Britta Thomsen, hvor jeg talte om prostitution og vold, senfølger og betydningen af et forbud mod køb af seksuelle ydelser.

– Debatarrangement arrangeret af DSU Vejle, hvor jeg holdt oplæg om prostitution og effekten af et forbud mod køb af seksuelle ydelser i hhv. Norge og Sverige samt konsekvensen ved en fuld legalisering i hhv. Tyskland og Holland.

– Minihøring på Christiansborg hvor jeg talte om prostitution og prostitutionens følger.

– Seminar i Finland hvor jeg talte om prostitution, trafficking, mænds kommercielle overgreb og betydningen af Den Nordiske Model.

– Oplæg på DIS (Danish Institute for Study abroad) for amerikanske studerende om opvækstvilkår, prostitution og senskader.

– Har deltaget ved konferencen og lanceringen af Space International i New York, hvor jeg holdt oplæg om prostitution og de danske forhold.

– Har holdt tale ved feminism London Conference, hvor jeg talte om prostitution og vold.

– Har holdt tale ved den internationale kongres i Paris hvor jeg talte om prostitution og prostitutionens betydning for kvinder generelt.

– Har talt ved en kongres i München om prostitution, skadevirkninger og om volden i prostitution.

– Har talt til en konference ved European Women’s lobby i Bruxelles om lanceringen af den nye Netværksgruppe i Danmark, om betydningen af et forbud mod køb af seksuelle ydelser og om hvorfor det er så svært at stå frem som tidligere prostitueret.

– Har talt hos flere mande- og kvindenetværk, loger med mere.

– Har deltaget i en debat om prostitution og betydningen af en sexkøbslov hos Høyre Ungdom i Norge.

– Har holdt oplæg ved 3F om erfaringerme med og betydningen af Netværksgruppen samt om skadevirkningerne af prostitution.

– Har holdt oplæg ved Albertine Symposiet på RUC, om køb og salg af seksualiserede ydelser i Danmark.

– Har talt på Rådhuspladsen i Kbh. i forbindelse med 8. marts initiativets demonstration den 8. marts 2016

Derudover bliver jeg jævnligt interviewet til både danske og udenlandske medier, og har deltaget i nyhedsprogrammer i både ind- og udland.

Skriv en kommentar

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: