Når forholdet synes håbløst

Når forholdet synes håbløst

Hvad stiller vi op, når vi synes vi har gjort alt for at redde forholdet? Hvor langt skal man gå? Og hvornår er det ok at rive teltpælene op?


Først og fremmest er det relevant at vide, at man i de første otte måneder af et forhold er den man ønsker at være. Derefter bliver man den man i virkeligheden er.

Det betyder, at vi i starten kan bære over med langt flere ting, fordi vi i forelskelsens rus rykker vores line og vores indsats. Når de otte måneder er gået, så begynder alle de ting, der også irriterede os i vores tidligere forhold, at irritere os igen, hvad enten det er vasketøjet, den andens initiativ eller de behov man føler at den anden ikke dækker. Når de små dagligdagsproblemer indtræder i forholdet, så får det helt automatisk konsekvenser for sexlivet. – Mest fra kvindens side, da hun ikke, ligesom manden, er i stand til at blive seksuelt opstemt, uden at hendes behov for omsorg og nærhed er blevet dækket først.

Det er meget forskelligt hvor lang folks line er, og derfor kan det være svært at komme med en konkret opskrift, som kan virke på alle forhold. Jeg vil dog alligevel komme med nogle gode øvelser, som kan bringe parterne nærmere hinanden igen.

Når forholdet begynder at synes håbløst, kan det være en rigtig god idé at lave en aftale, hvor man sætter sig i hver sin ende af sofaen, med en blok i hånden. Sørg for at der er god stemning, både med lys og blid musik. – Sluk mobiltelefonerne, da de ofte kan være dræbende for den gode stemning.

1) Kig grundigt på din partner, og skriv fem ting, som du forelskede dig i, da I startede med at være sammen.

2) Skriv derefter fem ting, som har irriteret dig i løbet af den sidste uge. – Husk at samtalen skal ende op med at være konstruktiv, så formuler dig pænt, og tal kun ud fra hvad det gjorde ved dig, og ikke hvad du mener at den anden burde have gjort.

3) Noter til sidst fem ting, som du elsker at din partner gør, hvad enten det er hans/hendes måde at grine på, gå på, køre bil på, sove på, kysse på osv.

Inden I bytter sedler, er det vigtigt at I husker på, at I hver især har jeres syn på tingene, og at I, for at skabe en positiv dialog, skal være åbne over for de ting den anden part har skrevet.
Læs derefter op på skift, hvad den anden har skrevet. – Når den anden siger det højt, føles det som om afsenderen får afløb for det han har skrevet, plus at han i højere grad vil føle at det er forstået. Afsenderen skal dog have mulighed for at forklare og korrigere, hvis det ikke skulle blive opfattes rigtigt af modtageren.

De fem ting som har irriteret en, er ikke emner der skal diskuteres, argumenteres for, forsvares eller andet, men er blot ment som en skraldespand. Ofte føles irritationen størst, når den er usagt.

Til gengæld er det vigtigt at bide mærke i, hvad den anden elsker at du gør ved ham, for det bliver din mission i den næste uge. – Du skal nemlig i uvilkårlig rækkefølge gøre hver enkelt ting mindst en gang.

En uge efter skal I gøre følgende (Naturligvis med samme gode stemning):

1) Noter fem ting, som du har værdsat ved din partner i løbet af den sidste uge.

2) Noter fem ting, som du godt kunne tænke dig at han gjorde i løbet af den næste uge.

3) Noter fem ting som du godt kunne tænke dig at gøre med din partner i løbet af den næste måned.

Byt sedler, og læs igen op for hinanden. Ting den anden gerne måtte gøre, kunne f.eks. være: Hænge billedet op i soveværelset, købe en ny plante til vindueskarmen i soveværelset, lave din livret, feje indkørslen osv. Osv. Det skal naturligvis være rimelige ting, og ikke noget med at forlange, at den anden skal stryge alle dine skjorter!

Derefter finder I jeres kalender frem, og så skal I vælge to ting på den andens liste, over ting I skal gøre sammen i løbet af den næste måned. De ting skal skrives ind i jeres kalender, så de står som en fast aftale. – Disse aftaler kan ikke brydes, med mindre man er syg!
Det hedder pleje af forholdet. – Det skaber god stemning, nærhed og samvær.

Gør dette mindst en gang om måneden. – Det er en rigtig god måde at sætte tid af til at komme af med sine frustrationer over ting der virker irriterende, samtidig med, at man ikke giver de små irritationer lov til at ødelægge stemningen i løbet af ugen, som i forvejen er fyldt med gøremål, pligter, børnepasning, arbejde og så videre.

Samtidig er det vigtigt at man sørger for at lave faste aftaler i løbet af måneden, hvor man prioriterer sit parforhold, da det ofte er det man sætter i sidste række, fordi mange mennesker tror, at det kan løbe rundt af sig selv.

Rigtig god fornøjelse.

Når forholdet synes håbløst

Leave a reply