# 63 – Prostituerede Sara, del 3

Hej Tanja,

Exit Prostitution er for kvinder, som vil ud af prostitution. Meget simpelt. Det kan være svært at respektere penge og lægge budget, når pengene kommer flyvende ind, når man har lyst. Så må projektet rettes til ‘prostituerede, som er ofre og gerne vil ud af prostitution’. Jeg har været i branchen i ca 5 år on and off og vil gerne videre nu. Det er generelt en verden med korte karrierer.

Min mor var med på bølgen i sin tid med rødstrømpebevægelsen, kan jeg så fortælle. Og nej, jeg snakker om offergørelsen af kvinder. Synes at der er forskel på den gængse feminist idag og dengang, hvor man kæmpede for ligeberettigelse. Kan læse at ældre feminister også er enige-

Amalie Lyhne skriver;

‘Og derfor er jeg så ked af, at nutidens feminister har konverteret det gamle slogan og den gamle sag til det fuldstændig modsatte: ”Kvinder er svage” er deres mantra. Kvinder er svage, kvinder er ofre, kvinder er ude af stand til at tage ansvar for deres egne beslutninger (som f.eks. når kvinder vælger at være hjemmegående, få lavet nye bryster, sælge sex eller andre ting, som feministerne ikke selv bryder sig om).’

http://lyhne.blogs.berlingske.dk/2014/11/15/nutidens-feminister-burde-lytte-til-de-gamle-rodstromper/

Nej, selvfølgelig skal du ikke tale ‘vores’ sag. Det skal ‘vi’ selv. Det er vel hovedpointen. Vi er forskellige slags eks- prostituerede. Og ‘SIO- kvinden Cecilie’ er igen en anden slags eksprostitueret. Jasmin er på forskellige punkter helt anderledes end mig- jeg ville stoppe, hvis jeg fandt en interessant mand og ikke fortælle ham om mit hobbyarbejde. Nikita Darling fungerer også på en anden måde. Andre kan godt være i forhold mikset med prostitutionsarbejdet.

Jeg var en del ældre end dig, da jeg startede -var 18, da jeg mistede min mødom til min første kæreste. Sex var lidt forbudt, da mine forældre fik mig i en tidlig alder. De ønskede at jeg skulle vente med at få børn og at jeg skulle færdiggøre en uddannelse inden. Og jeg startede så først som prostitueret ti år efter.

Desuden ser vi forskelligt på mænd. F.eks havde jeg i et stykke tid ikke haft tid til en sugardaddy- en mand i halvtredserne, hvis potens er begyndt at svigte. Vi har altid haft blid sex, men han begyndte så at snakke om nogle fantasier om, at han skulle voldtage mig og fortælle at han havde en kniv osv. Jeg sagde så at det tænder jeg ikke selv på. Og så var den ikke så meget længere. Men i mit hoved tænker jeg at manden er frustreret.. Både over at jeg ikke har følelser for ham og at han har svigtende potens. Jeg gjorde mig ikke til objekt for hans frustrationer og skreg op om fantasivold,  men kunne dog godt rumme dem og ham. Netop fordi at jeg er min egen og ikke offer eller objekt for ham. Feminister, som mener at kønsroller er en social konstruktion, burde da kunne sætte sig ind i, at vi er mennesker først og fremmest og ikke kun køn.

Der er frustrerede mænd inde på Eroguide og også afklarede mænd og faktisk har  kvinderne ofte bukserne på sexkøber/kunde imellem. Så mænd opfattes oftest generte og tør f.eks ikke sige noget, hvis de er blevet snydt på billeder eller ydelser. Der er mange indlæg, hvor mænd forklarer den frustration. Måske skulle man ændre højskole-sangen ‘Vi voksne kan også være bange’ til ‘ Vi mænd kan også være bange’… Jeg tror at man kommer langt med samtaler om hvorfor man er frustreret, end komme med skældsord og forbud?

Sex er et behov for mange- både mænd og kvinder. Jeg vælger selv tidspunkt- har ikke skemalagte vagter og dyrker sex lige så længe jeg har lyst, med hvem jeg har lyst til – sorterer nemlig mange fra i telefonen.. Og får penge for det.

Prostitution er ikke for alle, ligesom swingersex ikke er for alle. Andre synes at monogami er dødens pølse. Skulle man også lovgive imod swingersex- voksne mennesker, som laver en indbyrdes sex-aftaler med hinanden?

Sara:)

____________________________________________

Kære Sara..

Du har ret i, at det kan være svært at lægge budget, når pengene kommer flyvende ind. I hvert fald hvis man ikke har lært at administrere sine penge og lægge lidt af dem til side.. Det er særligt problematisk, når man i forvejen er klar over, at prostitution for de fleste er en kortvarig ”karriere”.. Jeg håber du får hjælp til at komme ud af prostitution, og at du kommer i gang med din drømmeuddannelse.. Har selv studeret i mange år, og synes bestemt at den personlige udvikling er større under uddannelse, end i prostitution..

Min mor var også med på bølgen af rødstrømpebevægelsen.. Jeg voksede op med en mor, der langt hen af vejen kunne klare det meste selv.. Det har været givende for mig, fordi jeg i dag tror på, at der ikke er den ting i verden, som jeg ikke kan klare.. Og i modsætning til din opvækst, så var sex absolut ikke noget forbudt.. Jeg har altid kunne tale med min mor om alt hvad der drejede sig om sex.. Jeg fik prævention da jeg var 12 år gammel, hvilket både min mor og min far var indforståede med.. De kunne alligevel ikke gøre til eller fra, hvorfor de hellere ville være sikre på, at jeg i så fald ikke blev gravid, selvom de nok havde håbet på, at jeg ville have ventet et par år mere..

Med hensyn til offergørelsen af kvinder, så er jeg slet ikke med.. Jeg har ikke til hensigt at offergøre kvinder.. Som sagt har du din helt egen frie vilje, og kan gøre som du har lyst.. Som jeg har gentaget flere gange, så handler det for mig om at beskytte dem der ikke har valgt prostitution på baggrund af velovervejede valg.. Det mener jeg ikke er at offergøre, men at tage socialt ansvar..

Hvad angår Amalie Lyhne, så kan jeg ikke genkende det hun skriver.. Jeg mener bestemt ikke at kvinder er svage.. Tværtimod.. Jeg ser ikke det at gå hjemme, som en svaghed.. Jeg ser heller ikke brystoperationer som noget forkert.. Jeg har selv fået lavet bryster, og mener bestemt ikke at det blev gjort i et øjebliks svaghed, men efter mange års overvejelse.. Jeg må så sige, at mange kvinder der vælger at sælge seksuelle ydelser er ofre af noget.. Men det er ikke ensbetydende med at jeg på nogen måde ser dem som ofre.. Jeg ved om nogen, hvor stærk man skal være, for at kunne sælge seksuelle ydelser.. Så jeg ved, at de kvinder der befinder sig i prostitution, er stærke kvinder..

Ja, vi ser højst sandsynligt forskelligt på mænd.. Men måske er det også med udgangspunkt i, hvem man omgås.. Mine venner ville aldrig betale for at en kvinde skulle tilfredsstille dem. De mænd jeg kender er både søde, charmerende og kærlige, og de har såmænd ikke problemer med at få sex i ligeværdige relationer, hvor penge ikke er et issue.. Altså.. Hvor hun på en eller anden måde skal bestikkes for at dække hans seksuelle behov.. De kvinder, som mine venner og bekendte møder, har lyst til at have sex, uden at der skal være en økonomisk transaktion.. Jeg har også venner der går i Swingerklub, eller i hvert fald har gjort det, ligesom jeg også selv har haft min gang i forskellige swingerklubber.. Jeg synes på ingen måde det kan sidestilles med prostitution.. Når jeg er gået i Swingerklub eller med fremmede fyre hjem, så har lysten og den gensidige tiltrækning spillet en altafgørende rolle.. Og selvom du siger, at lysten også er på spil i prostitution, så hopper jeg ikke på den.. Ikke dermed sagt, at du ikke er afklaret omkring dit valg, og dermed heller ikke sagt, at du tager skade af det, for det ved du heldigvis bedst selv, men lysten tilsidesættes, når pengene er den motiverende faktor.. Med mindre det i sig selv er pengetransaktionen man tænder på.. Måske er det anderledes for dig, men men som sagt, så repræsenterer du i så fald en meget lille gruppe..

Der er meget af det du skriver, som simpelthen ikke giver mening.. Du skriver, at du ikke gjorde dig til objekt for hans frustrationer? – Som om – det gjorde jeg? Eller? Jeg mener nu ikke selv at jeg har haft nogen som helst problemer med at fortælle hvad jeg henholdsvis tændte og ikke tændte på.. Jeg var selv vild med at overskride grænser og eksperimentere på det seksuelle plan.. Og jeg har eksperimenteret meget.. Måske mere end du overhovedet kan forestille dig.. Pointen er stadig, at eksperimenterne fandt sted af lyst og nysgerrighed.. Lyst og nysgerrighed havde for mig intet med prostitution at gøre.. Der handlede det om penge, magt og kontrol.. – Som jeg bildte mig ind at jeg havde.. Pengene var håndgribelige.. Magten og kontrollen var en illusion..

Og igen kommer du ind på det med feminister.. Og kønsroller…. Og du kan tro at jeg først og fremmest ser mennesker som mennesker.. Og derfor undrer det mig, at kvinder fortsat ligger under for patriarkatet, og ikke en gang selv kan gennemskue det.. At prostitution er et frit valg.. – Ja, muligvis.. Men det handler i høj grad om, at kvinder er blevet påduttet at frigøre sig seksuelt på en måde der kommer mænd til gode.. Som jeg ser det, så har det intet med seksuel frigørelse at gøre.. De mænd der har gennemskuet, hvordan kvinder står i vejen for deres egen seksuelle frigørelse ved at underkaste sig mandens lyst, er ved at kaste op af grin.. I kalder det seksuel frigørelse.. Jeg kalder det trist på alle kvinders vegne..

Hvad angår køberne på Eroguide, så repræsenterer de en meget lille gruppe af køberne.. De svært voldelige sidder ikke og skriver indlæg på Eroguide.. De udøver deres vold i smug.. Hvor vidt brugerne på Eroguide bliver snydt af de prostituerede, ved jeg ikke – det gør de muligvis.. Men de får altså ikke min sympati.. For sagen er den, at de, ved at betale for seksuelle ydelser, er med til at opretholde en industri, som skader størstedelen af dem der befinder sig i den..

Mange hilsner
Tanja…

Hvad synes du?

Skriv en kommentar

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: