# 62 – Prostituerede Sara, del 2

Hej Tanja,

Jeg anede ikke hvem du var før et par mdr siden. Har ikke været specielt debatterende hvad angår købesex osv. Jeg har skrevet flere steder at det var pga mine få SU klip, at jeg kontaktede Exit Prostitution. Men starter nu på udd med de SU klip jeg har. Det var et latterligt forløb. Men har kun været ærlig, hvis du vil tjekke mine indlæg på Eroguide. Mit syn har virkelig ændret sig mht feminister- den der offergørelse hele tiden ift manden- er det frigørelse? Tag ansvar for jer selv.

Ved ikke om Jasmin kommer ind på fordele / ulemper ved prostitutionsforbud, som jeg gør og som du springer hen over. Og jeg lovpriser heller ikke noget eller omvendt- mig og Jasmin er forskellige.

Her er en tidligere prostitueret og hendes udtalelser (hendes kæreste har lige udgivet en digtsamling Black box om det at være kæreste med en prostitueret)

‘Det er også skræmmende for mig. Jeg har ellers stået frem som sexarbejder før, med ansigt og uden skam (og intet har ændret sig hvad det angår, sexsalget har stadig været sjovt mens det varede og jeg har ikke pludselig opdaget at jeg led af falsk bevidsthed og fik skadevirkninger, dream on Reden) – men jeg har holdt en pause fra at stå frem, og det har sgu været en rar pause. Prostitutionsdebat (og man får ikke lov til andet hvis man bliver opfattet som ‘den lykkelige luder’) er enormt nedslidende. Alt hvad man siger bliver malet sort og smidt tilbage i hovedet på én, bonk, og så bliver man i tvivl om nogen overhovedet nåede at høre hvad man sagde, eller om man bare bliver mere og mere vejrbidt til ingen verdens nytte. Jeg har tit haft lyst til at sige at vi snarere burde tale om prostitutionsdebattens skadevirkninger, men jeg har ikke orket, for allerede mens jeg formulerede udsagnet kunne jeg høre svaret ‘hvis du ikke kan tåle kritik skal du ikke deltage i offentlig debat’.’

Jeg kan mærke vreden, når jeg læser dit indlæg. Og har bare ikke selv den samme vrede, men forstår dig, når jeg læser de indlæg fra diverse fyre. Men du står frem og sviner alle kunder til, som kan kontakte dig anonymt og rammer dem på deres ‘mandighed/ stolthed’. Hvis du læser diverse tråde i Eroguide, så kører der også mange tanker hos sexkunder. Og som Rikke Grosell nævner, så bliver mange fyre også snydt af os piger. Jeg synes bare at det ville være lettere at blive mere afklaret med din historie og din oplevelser som prostitueret. De fleste har respekt for Lisbet Zorning, fordi at hun dykker tilbage i sin fortid med større forståelse og overblik og ikke skriger diverse ukvemsord efter sin familie, men prøver at være voksen.

Du slider unødigt på dig selv. Prøv også at gå i dialog med de fyre, som skriver til dig eller lær at ignorer barnlige forsøg på at ramme dig på platteste vis. Du ‘omvender ingen fyre på din retorik og forbud ændrer nok heller ikke det store, men det gør erkendelse tilgengæld.

Hilsen Sara:)

________________________________________

 

Kære Sara.

Med hensyn til din henvendelse til Exit Prostitution, så havde det måske givet mere mening, at tage kontakt til SU-styrelsen.. – De plejer som regel at have helt styr på alt hvad der vedrører SU.. – Så måske er det ikke så mærkeligt, at du ikke har følt du fik den hjælp du søgte, eftersom du rettede henvendelse til en instans med et noget andet formål..

Hvad angår dit syn på feminister, så kan du jo sådan set takke dem for dine mange muligheder.. Var det ikke for dem, så havde du sådan set slet ikke taletid.. Du havde heller ikke stemmeret, adgang til uddannelse, fri abort, adgang til arbejdsmarkedet og meget meget mere..

Med hensyn til offergørelsen af mænd, så forstår jeg simpelthen ikke hvor du vil hen? Jeg forsøger på ingen måde at gøre mænd til ofre.. Tværtimod faktisk..

Med hensyn til at springe henover fordele/ulemper ved et forbud, så kan jeg fortælle dig, at jeg ikke går efter et prostitutionsforbud, men efter et forbud mod køb af seksuelle ydelser. Og jeg har helt fint styr på fordele og ulemper.. Det er jo sådan set ikke for sjov at jeg kæmper for et forbud.

Hvad angår den omtalte digtsamling, så ved jeg udmærket hvem Cecilie er.. – Hun er tidligere talsperson for SIO.. Jeg har selvfølgelig helt styr på de ting, så jeg tror ikke du kan fortælle mig så meget, som jeg ikke allerede ved.. Hvad angår deres historie, så er sagen jo netop den, at det har været ekstremt svært for ham at leve med, at hans kæreste var/har været prostitueret.. For det er bare ikke særlig fedt, når den man elsker, knalder med alle mulige andre for penge, eller uden penge, for den sags skyld… – Så jeg ved sådan set heller ikke hvor du vil hen med det.

Hvad angår vrede, så er vrede faktisk en god følelse.. Vrede hjælper til at sige fra og sætte grænser og mærke efter, hvornår man oplever uretfærdighed.. Derfor er vreden min ven, selvom det lyder som om du tolker den som noget negativt.

Hvad angår mænds mandighed og stolthed, så har jeg svært ved at se det mandige i at betale sig fra seksuelt samvær.. Men det er jo bare mig.. Jeg synes en mand har langt større grund til at være stolt, hvis han indgår i ligeværdige relationer.. – Men også her er vi nok forskellige..

Resten gider jeg ikke at bruge krudt på at svare på.. – Undtagen det med, at jeg ikke lykkes med at påvirke mænd til ikke at betale for seksuelle ydelser, for der tager du fuldstændig fejl.. Jeg har modtaget MANGE mails fra mænd, som ikke kunne drømme om at købe seksuelle ydelser igen, efter at have fulgt debatten.. – Så for mig er det det hele værd..

Hilsen fra
Tanja..

Hvad synes du?

Skriv en kommentar

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: